Зерно. Из Вадима Крищенко

Ян Таировский
Чтобы спать зимою,
Спряталось в землице,
Поднялось весною,
Как зелёный дым.
Чтобы летом вырос
Колосок пшеницы,
Чтоб гордилась осень
Хлебом золотым.

ЗЕРНО

У землi сховалось,
Щоб зимою спати,
Пiднялось весною
З теплоi рiллi.
Влiтку з нього вирiс
Колосок вусатий,
Щоб пишалась осiнь
Хлiбом на столi.

ЛАСКОВОЕ ЛЕТО

Солнцу стало веселей
Средь зелёных тополей.
Тараторит трактор звонко,
Бойко и натужно:
- Эй, Ивасик, эй, Алёнка!
Просыпаться нужно!
Ждут их мальвы и подсолнух,
Травы, море света,
Бабочки, река под солнцем
Ласкового лета.

ЛАГIДНЕ ЛIТО

День веселий заяснiв
Мiж високих ясенiв,            
З поля трактор обiзвався
Голосом завзятим.
I Оленцi та Iвасю
Також час вставати.            
Iх чека в городi сонях,
Рiчечка нагрiта,
Iх давно чекае сонце
Лагiдного лiта.            

НАШ ДОМ

Дом наш - окна, двери,
Ширь полей зелёных
И тропинка к саду
Деда Петруся,
Мальва, маттиола,
Детскй сад и школа...
Дом наш - необъятная
Украина вся.

НАШ ДIМ

Дiм наш - рiдна хата
I зелене поле,
Стежечка до саду
Дiда Петруся,
Дитсадок,i школа,
I усе навколо...
Дiм наш - неозора
Батькiвщина вся.