Слова у нiч протирiч

Миклош Форма
Сьогодні з сусідами я пліч-о-пліч –
Ніч знищила стіни.
Сьогодні з сусідами – в ніч протиріч.
Звідусіль слово лине.

І там, нагорі, наче поруч зі мною,
Співоче кохають.
І рясно, і тепло, мов дощик весною,
Любов вимовляють...

А ті, хто розлючені, хто розлучаються, –
Поверхом нижче.
Що дивно: такими ж словами – прощаються.
Плачуть. І нищать...

***************************************************

Ніч. Андрій Попов