дякую

Алена Лобанова
 

дякую.
за те, що у нас із тобою нічого не сталося,
не склалося.
за те, що з тобою нічого не сталося.
ані аварій, ані порожнечі.
доречі,
кожні речі,
в які я в тобі закохалося -
можно перерахувати на пальцях
усіх китайців.
(я не впевнена в їх кількості),
але перша спроба -
завжди наївності.
а друга - випадковість.
і вже не мучає совість,
бо любов - це та хвороба,
від якої не шукаєш ліки.
бо любов - це не "мовляв, навіки"
це спроба
дожити до старості.
дякую, що зі мною не сталося,
та й не судилося
бо судини слабкі,
хто знає, де стануть серця
у мертвого та живого.
дякую за те, що в нас не було
нічого
і нічого не обіцяв.
бо лиш те, що не має початку,
не має свого кінця.

дякую.

11/09/2016