Не та, що пророчить дива

Миклош Форма
...Не та, що пророчить дива,
не та, котрій слово – за звичку,
а та, хто опиниться ближче,
коли не потрібні слова...

На відстані краще любить.
На відстані легко, без втоми.
І бігти не треба із дому,
як серце у нього болить.

Лиш та, що забуде своє,
себе, і негоди, і відстань,
і є – та, єдиная, – пристань...
І щастя єдине твоє...