Моя ти земле неозора

Валентина Козаченко
Моя  ти  земле  неозора!
З тобою що  лиш не було!
В  громади  радощів  і  горя
Сторіччями  тебе  несло.

Віками  мішані  культури,
Цвіт  українського  села –
Ховалось  все  під  політуру,
Що  хвиля  і  її  снесла.

Одне лишається незмінним:
Повітря  тепле,  запашне,
Стави  і  ріки  тихоплинні,
Та   розмаїття   неземне –

ГаЇв  і  луків  диво  дивне,
Степів  безкрайніх  благодать,
Стрункі    верхів.я   тополині,
Що  і  в  піснях  не  оспівать.