Рэчка

Огненный Кот
  Зноўку восень настала,
   Зноў адлёт журавоў
   Сум на сэрца навёў
   І яно захістала.

   Зашчыміла да болю
   Ад смугі і тугі:
   Апанталі ў няволю
   Рэчку два берагі.

   Не даюць ей разліцца
   На шырокі прастор,
   Берагоў камяніца
   І чаротны затор.

   Толькі ў неба глядзіцца
   Сумным позіркам воч,
   Глыбіню таямніцы
   Закрывае, як ноч.

   А надыдуць марозы -
   Закуюцца ў лёд
   Засмучоныя слёзы
   І зацішыцца ход.
   
   Покі сонца запаліць,
   Покі прыдзе вясна,
   Вось тады ўжо усхваліць
   Сваю сілу яна.

   Зашуміць, загамоніць,
   Ва ўсялад крыгаход,
   І на бераг выходзіць
   Прабуджоны народ.