Смiливий iжачок

Раиса Андрейчук
Уночі, по лісі біг -
Збився із доріжки.
Серед кущиків приліг,
Відпочити трішки.

Чує, раптом, щось шипить...
Треба рятуватись!
Їжачок піднявся вмить
Й, ну, оборонятись!

То гадюка, зла, була -
Думала вкусити...
Полювать, собі, повзла -
Здобич хтіла стріти!

Та сміливий їжачок,
Ніц, не розгубився -
Їй наставив голочок
І в клубок скрутився!

Змушена була втікать,
Удова сіренька...
Почали пташки співать :
" Молодець, маленький! "