Наум Олев. Песенка о трех китах

Семен Вайнблат
Naum Olev. Kanteto pri tri balenoj

El kinofilmo “Trusto, kiu krevis”

Samkiel la malnova platmonero,
Sur tri balenoj kusxis nia Tero.
Kaj brulis scienculoj en la flam’,
Cxar pri balen’ ne kredis ili jam.
Nur estas tri,
balenoj tri,
balenoj tri,
Alio- iluzi’.

La Tero flugas
kiel malfortika sxip’,
Refreno:        Sed petas fisxkaptistoj
                dum maten’:
Rapide kaptu hokon
per la supra lip’,
Mirakla kaj mirinda
fisx-balen’.

Balenoj tiuj estas fundament’ de l’Ter’,
Iliajn nomojn cxiam diru kun fier’:
Pasi-unua, dua- politik’
Kaj tria estas ama romantik’!
Nur estas tri,
balenoj tri,
balenoj tri,
Alio-fantazi’
                Refreno:

Kaj ofte laux ordono de fortune
Al la balenoj jxetas ni harpunojn
Kaj  vokas nin gxis nun pasioj tri,
Malvirtoj tri – balenoj tiu cxi.
Nur estas tri,
balenoj tri,
balenoj tri,
Alio- iluzi’.
        Refreno:

Перевод на эсперанто Семёна Вайнблата


Наум  Олев. Песенка о трех китах


Как плоская истертая монета
На трех китах покоилась планета
И жгли ученых-умников в кострах,
Тех, что твердили: "Дело не в китах"
Есть три кита
Есть три кита
Есть три кита
И больше ни черта.


        Летит земля в пространстве
        Утлой лодочкой
        Но молим мы -
        Ловцы и рыбаки
        Сглотни наживку,
        Попадись на удочку
        О, чудо-юдо,
        Чудо-рыба-кит


Те три кита - основа мирозданья
Запомните навеки их названья.
Один - азарт, политика - другой.
А третий кит - конечно же любовь!
Есть три кита,
Есть три кита,
Есть три кита,
Другое - суета!

                Припев:

И по указке ветреной фортуны
Без устали мы мечем в них гарпуны,
Манят нас от усов и до хвоста
Три страсти, три порока, три кита.
Те три кита,
Те три кита,
Те три кита -
Большая суета.

                Припев: