Осiнь фарби й олiвцi...

Раиса Андрейчук
Осінь фарби й олівці,
За собою носить...
Зажурились горобці -
Дід пшеницю косить!

Сипле золотом в гаях -
Осінь золотава...
Небо в хмарках і сльозах,
Скошені отави.

Червоніє, вабить зір -
Горобина станом...
Завітав, вже, жовтень в двір -
Скрізь, встелив туманом.

На заораних полях,
Каркають ворони.
Вже не людно на морях,
Чутно в школах дзвони!

Спритна білочка в дупло,
Зтягує горішки...
Десь поділося тепло,
Вже й морозить трішки!

В квітничку квіток нема,
Липа поруділа...
Недалечко, вже, й зима -
За горбочком, біла!