Благовещенье

Ростислав Ярцев
Вещественнее вещих весн
Одна Весна.
Ты весела, услышав весть:
Она ясна.

Она чиста: и тишина,
И благодать
(Благословенна ты в женах!).
Не совладать

С небесным трепетом крыла,
С сияньем свеч:
Обрадованной замерла
Земная вещь...
7. — 8. IV. 2016.