***

Дуйсенбы Кадырбеков 2
Бастыкта емес карапайым адаммын.
Тіліме де , дініме де адалмын.
О,Отаным, менде бармын дуниеде,
Ескер соны бір кадене жарармын.

Бастыкта емес карапайым адаммын.
Табасына калмайын деп жаманнын.
Кейде озімді сілкіп-сілкіп оятам,
кыран кустай кокке тіккен жанарын.

Бастыкта емес карапайым адаммын.
Керек емес маган биік лауазым.
Кейде ойлар кыскан кезде камалап,
Болса болар кагазым мен каламым.

Бастыкта емес карапайым адаммын.
Казак елі менде озіннін баланмын.
Касиетті топырагыгнан аркашан,
Келіп турар менін дагы нар алгым.

Бастыкта емес карапайым адаммын.
Менде  озімше  ойларымды жазамын.
Ага буын аталардан бата алгам,
Кутты болсын деген маган талабын.