П янкою ранньою весною...

Виктор Приймак
П’янкою ранньою весною
Русявий хлопець посадив
Легкою, щедрою рукою
Й водою чистою полив

Тендітну, витончену вишню,
Щоб милувалася душа,
Щоб прикрашали землю рідну
Її статура і вбрання.

Та не судилося хлопчині
Зустріти в батьківськім краю
Ані коханої дівчини,
Ані прийдешності зорю,


Побіг світами скарб шукати
Та й заблукав на чужині,
Тож постаріли  батько й мати,
Схиливши голови в журбі.

А вишня пишно розцвітає
На їх подвір’ї з року в рік
І пелюстками укриває
Оселі ветхої поріг

Та ягідками пригощає
Всіх, хто дорогою іде. 
А хлопець доленьку шукає:
Нема щасливої ніде.