***

Виктор Хаматов
читача чекають Холмс і Ватсон.
поети - творчих вечорів.
порожні банки хочуть консервацій.
я хочу нічого.
бачив добрим себе. бачив злим.
ні холодно. ні гаряче.
запалилися лімфовузли.
це вірші про себе.
значить вірші ні про що.
про старе не пам'ятаю. звідси і надалі.
погано, коли все, як в тумані.
погано, коли у моря дна немає.
я говорю, не болить.
але болить і буде боліти.
дощі пройдуть. стихне хуртовина.
хтось квіти зривав. хтось беріг.
дивись, обіймають міцно не ті.
не ті переступають поріг.
падав минулорічний сніг.
не хворію і росту великий.
у мене все добре.
тільки в кімнаті стало тісніше.
тільки не багаття, а свічка.
і ні слова про найважливіше.
я одного разу почну мовчати.
і в розмові рідкісній.
за чимось міцним.
про мене сам хтось розповість.
яскраву птицю чекає залізна клітка.
про подарунки марить різдвяний панчіх.
тільки я вже багато років як
хочу нічого.

ось така я людина.
я зрозумів.