Нiчна розмова, або Спочатку i потiм

Миклош Форма
- Це спочатку тобі буде дуже цікаво,
Що дорослий мужчина став зовсім твоїм.
І що вранці приносить гарячої кави.
Що шепочуться подруги – заздрісно їм.

Що уважний такий, як ніхто і ніколи.
Що і ніжний такий, як ніколи ніхто.
Так колись забирав тебе батько зі школи –
Поправляв із любов'ю дитяче пальто...

Але потім помітиш: ти – стала доросла.
А дорослий коханий не став молодим.
І, здається, він став навіть меншого росту.
І тихіші розмови вечорами із ним...

- Ти втомився, даремно багато говориш.
Я – з тобою. Я – поруч. І так вже буде...
Милий, милий, я – ось. Заспокойся. Я – поруч.
Зробим заштрик – і температура впаде...