Р. Рождественский

Намик Фарзалиев
Ты знаешь что такое грусть?
Не знаешь? И не надо.
Как будто звук сорвался с уст
Замолкнувшего сада...

Как будто жалость в дом стучит
И говорит:"Послушай!"
Как будто голос твой звучит,
А сердцу всё не лучше ...

Как будто руки холодны,
А мне согреть их нечем.
Как будто мне сейчас должны
Беду взвалить на плечи.

Как будто я спешу к огню,
Что пляшет и смеётся.
А он как только подойду,
На части разобьётся

Как будто вздрогнула струна,
И тут же замолчала.
Участья будто я ждала,
А холод повстречала.

Как будто я всего боюсь
И ничему не рада
Ты знаешь что такое грусть?
Не знаешь? И не надо!


Чидани ваз вуч ятlа гъам?
Чидачни?Гьич герекни туш.
На лугьуди акъатна ван
Багъдин сивяй,хкахьай,буш...

На лугьуди агатзава
Тlува,ракар гатаз:"Яб це!"
Гуя ван ви акъатзава,
Де хъсан туш рикlиз гьеле...

На лугьуди къанва гьилер,
Де ша чимиз авач заз гуж.
На лугьуди исят къуьнер
Гъамун парци ийиз ажуз...

(На лугьуди къанва гъилер,
Чими тежез ама,завай,
На лугьуди гьисят къуьнер
Гъамун парцик куткуз,залан...)

На лугьуди тади я заз,
Физ,хъуьрезвай цlаюз мукьуз.
Мумкин я зун агатунмаз
Цlайни хана,жеда кlус-кlус...

На лугьуди сим хъуткъуна,
Легьзедани атlана ван.
Са шериквал рикlе кьуна,
Де ша гьалтна зал мекьивал...

(На лугьуди сим юзана,
Легьзедани атlана ван.
За шериквал вилив хенай,
Де ша гьатна са къайивал...)

На лугьуди кичlе я заз,
Са куьзни зи гевил туш хуш.
Чидани гъам вуч ятlа ваз?
Чидачни?Гьич герекни туш...