Бандуристе заграй

Руслан Гилюк
БАНДУРИСТЕ ЗАГРАЙ

Дядько, Остапе, на бандурі заграй 
Почути пісню хочу від тебе
Як козаченьки захищали наш край
Дядько, Остапе, прошу, заграй

Заспівай про лани, про Дніпро і про море
Про чумаків заспівай про ліса
Щоб не чули більше ми горя
Щоб плелася дівоча коса

Хочу почути про те як кайдани
Скине з себе славетний народ
 Хочу почути як загояться рани
Як заживе ще співучий наш род

Про те що всі ситі не босі, не голі,
Що ідея в серцях цих живе
Що більше ніколи не буде неволі
Що батьківщина понад усе…