Ну, й шэ отрывок из ципа зь гимна,

Васыль Брыль-Кобзар
Шо мы ж дэсь изьдав. Да й фицыяльн.
Ну, коль цикава дэ кому з вас тут,
Можымо выслаць Ярыл ЦитРадзь.

Блукаючы па РІВШу

Гімн Беларусі мы с Патпаручык
Хочам тут, што лі,  перапісаць –
Хай у Матулі родн Беларусі
Будуць все людзі к Сонцу сягаць!

Бо і на Гербе – Сонц над планетай.
А ў промнях, в небе, край дзіўны наш.
Эх, а шчэ вышай – Зорачка Крышня
Паміж калоссем спелых жыта!

А у снапочках Бацюхна-Божа
Кветачкі ўложыл, каб быў прыгож
Кожны душою сын наш і дочка.
І ў вышшых школах штосьці знайшоў!

Станьма ж, настаўнік, разам з дзіцямі
І красамоўна рэч павядзём
Пра кожна імя – дух хай падыме
Нават “надымач”, каб вверх арлом!

Бо тут 6 крэслаў Бомж нейкі ўстрэціл.
Ды шост, бы дзесьці як бы аддзельн.
А ведзь Венера, ці бы Мінерва,
Мінскам, наверна, Рукавадзець!

Утрэння зорка – пра Ког гаворка?
Кога назвалі гэтак у Бібл?
Ці не Хрыстос-Цар па-над “паўвостраў”
У лучах Сонца лье Вед Сваі?

У неабсяжным Космасе як бы
Хтосьці Распяты, быццам Віттоб.
Віцебск пагэтам, лічаць паэты,
Назван был кем-та – каб Дух у школ!

Дык жа паслужым, добрыя людзі!
Дбайнымі будзем, як Васілёк!
Бо гэт Цвяточак і Цар бы, ўродзе,
І нат Бог-Сонца ў Індзь пераводзь.

Васья бо Крішна, Рама і Вішну,
Ды шчэ й Вітталя, бы Вітамін,
Што ў роце тает, Ля-Свет пускае.
Ды й азначае тож Бог, Едзін.

Радуйцесь, дзеці, і ўсе на свеце!
Ра бо ведзь Свецел, Мама як бы,
Што дала Вішню нават наш Хрысту
І гэт Арцістам, што Два в Адным.

Гімнам чаго ведзь Песнь пра Край Отчы
Шчэ называюць? Бо гэт Хімм-Эль.
Ці Гімалаі даж усплываюць,
Калі мы ў Радзе, Савет як Рэкт.