Медовi чари поезiй

Миклош Форма
                Ганнусі

Замовляю тобі сто солодких поезій –
Цілий кошик різдвяний, по вінця, до краю.
Там повинна бути солодка експресія –
Та, інтимна, яку лише ми знаєм...

Ти умієш так – солодко, тобі вдасться,
Ти ніколи не кинеш цукру надмірно.
А солодка поезія – моє тихе щастя,
І тому я – з тобою, спокійна і вірна.

Може, там, у віршах передостанніх,
Будуть чари медові, духмяна м’ята,
Будуть присмак ванільний, вишнева осанна
І – затишшям жіночим – солодка помадка...