А атын к рб т х кыыс о о

Кун Мичээрэ
Кыыс о;о к;н сирин к;рб;тэ,
К;м;ск;;р ки;итэ ;лб;тэ.
Ийэтэ барахсан оччо;о
Хаалбыта эдэркээн огдообо.

А;атын к;рб;т;х кыыс о;о
Хараастыы уотугар умайар,
А;атын билбэтэх кыыс о;о
Хомолто суо;угар утуйар...

Кэм кэрдии аа;ара т;ргэниэн,
Кыысчааммыт улаатан хоройор.
Ийэтэ иккистээн эрдэнэр,
Иэримэ дьиэтигэр киллэрэр.

А;атын к;рб;т;х кыыс о;о
Хараастыы уотугар умайар,
А;атын билбэтэх кыыс о;о
Хомолто суо;угар утуйар...

Кииринньэ; а;ата кырыктаах -
Маанылаан ииппэтэх буруйдаах.
Ийэтин таптала к;сп;тэ -
Кыракый уолчаанын к;рб;тэ.

А;атын к;рб;т;х кыыс о;о
Хараастыы уотугар умайар,
А;атын билбэтэх кыыс о;о
Хомолто суо;угар утуйар...

Ытаама, кыысчааныам, хоргута,
Ый суолун баты;ан барыма,
Кэлиэ;э эн дьолу;, кэлиэ;э,
Кэлэр кэм тапталы тэлгиэ;э.

А;атын к;рб;т;х кыыс о;о
Хараастыы уотугар умайар,
А;атын билбэтэх кыыс о;о
Хомолто суо;угар утуйар...

20.09.2016