Слова

Рыжов Александр Геннадьевич
У пачатку было Слова. Паводле Іаана святое Дабравесце, 1:1

Толькі то існуе, свет сабой напаўняе,
Толькі то праз прастору працягвае бег,
Што спрадвеку й навек карані ў мове мае
І што словамі здольны назваць чалавек.

У пачатку было жыватворнае Слова.
Дзеяслоў для сусвету – што зерне палям,
Трапным словам, адмераным своечасова,
Можаш выклікаць ты мінісвет з небыцця.

Каб пазнаць свае месца пад сонцам агністым,
Трэба слова для гэтага месца знайсці;
Каб свой выканаць доўг, захаваўшы дух чыстым,
Трэба шлях спасціжэння адважна прайсці.

То, што вочы не бачаць, але чуе вуха,
Што падмурак грамадам матэрыі ўсей,
Што да мэты прываблівае ў завіруху –
Слова, ты нас трымай і надалей сабой.

21.09.2016