Same tsiyeyi myti

Сергей Лукашовъ
Саме цієї миті.
Було боляче.
Дуже.
Інфільтрація біллю
Звичайна буденність, друже.
Портфоліо твоїх почуттів
Занадто усім байдуже,
Ви – море жаданних світів.
Я – Ваша проста калюжа.
Протремтять обертонами
Тисячі галасних викликів,
Про критику
Рупором натяків і політиків,
Тих, чий діагноз «апатія».
У нас демократія
Свобода забруднених дотиків,
Прямо до серця.
Пилою по спині.
З давніх давен і до нині
Вони як і ти сипали перця,
Не жаліючи прямо на рани,
Не закриваючи на ніч дверця.
Вони шепотіли.
Тремтіли від страху тиранів,
Але все одно
Стояли.
За свою дупу, вибачте. Душу.
Як солдати великих диванів.
Як легко повітря наповнюється
Їхнім дратівливим реченням.
Мамо…
Я б усе скасував,
Одним простим запереченням,
Але ж навряд би я зміг
Пояснити
Що коїлось…
Саме цієї миті.

22.09.2016