***

Валентина Царенко
На могилі мертвого кохання
Багряні троянди зацвітуть
Та пелюстки спалить їм світанок
Лиш печаль і смуток їх знайдуть
Тиха туга перетворить землю
На твердий і крижаний граніт
Мертвий промінь упаде над нею
Ранячи пелюстки юних літ