Балакають...

Юрченко Олег
Балакають, народ звалив,
Оту державу без панів.
Народ нічого не валив.
Він працював ,та просто жив.
То пацюки все натворили,
І всю державу загубили.
Тепер жирують пацюки.
А люд зжимає кулаки.
Та тільки шо тепер жаліть.
Нехай хоч так, а треба жить.
І діток треба годувати,
Як в ту війну,в  щось одівати.
Свої тепер тут окупанти.
Кусають дужче, ніж чужі.
Сусід сусіду вороги!
Таке було на Україні?
Що я скажу своїй дитині,
Як в тім краю, де я родився,
І ум ,і розум загубився?
Пан Порошенко, подивись
Що натворив ти з рідним краєм.
Доки не пізно,зупинись.
Народ ще терпить  і чекає,
Що ти не зовсім з глузду з’їхав.
Можливо ти заснув з похмілля?
Свою зупинку ти прогавив.
Уже кипить народна хвиля.
Всім  буде жарко , хто  керує
Без дум, без  тями в голові.
Їх гнів народний не минує,
Змете їх вітер-суховій.
Бо вже терпіння стало мало,
А в гніві люд не знає жалю.
Народ ще жде. Опамятайтесь!
Не з янками, а з ним єднайтесь,
З своїм  славьянським рідним людом.
Як буде мир,всім гарно буде.
Вам панувать народ дозволив
І ви народу дайте волю.
           ________
Вот этот стих, на ридний мове,
Я написал, глотая слёзы.
Рождён в том крае, там и жил,
И набирал там юных сил,
И мать моя лежит там где-то
В сырой могиле край села.
Всю жизнь мне помнится всё это.
Моя там молодость прошла.
Теперь стал старый и не ждал,
Что так дела там обернуться.
Я жить,  как будто бы, устал,
Уснул и не могу проснуться.
Поверить в это тяжело,
Что Украину так «колбасит».
Как же случиться так могло,
Что брата брат теперь дубасит?
Еще и хвастает при этом,
Гордясь своею «правотой».
Наверно точно там «край света».
Или свихнулись головой
Те, кто там правит всей страной.
Свинья под  дубом землю роет,
Совсем не думая о том,
Что дуб, упав, её накроет.
А кто спасёт детей потом?
Народ страны- державы дети.
Правитель должен их ценить.
Придётся дать ответ за это,
Когда терпенья лопнет нить.
Родные корни не порвать.
Навеки братья все славяне.
Пора бы это всем понять,
Что бередить опасно рану.
Она до сих пор кровоточит
Еще от прошлой той войны.
Народ славянский мира хочет
Не только для своей страны,
А для народов всей планеты.
Пора, пора понять всем это.
              *****