Как хотела меня мать... На эсперанто

Вячеслав Бусарев
   La patrin' volis edzinigi min...
   Rusa popolkanto.

 Al l'unua la patrin'
 Volis edzinigi min,
 Kaj l'unua estas tre enua,
 Min ne fordonu, patrin!
 
 Al la dua la patrin'
 Volis edzinigi min,
 Kaj la dua cxiam as malfrua,
 Min ne fordonu, patrin'!

 Al la tria la patrin'
 Volis edzinigi min,
 Tia tria cxiam as ebria,
 Min ne fordonu, patrin'!

 Al la kvara la patrin'
 Volis edzinigi min,
 Kaj la kvara estas tre avara,
 Min ne fordonu, patrin'!

 Al la kvina la patrin'
 Volis edzinigi min,
 Kaj la kvina estas duonviva,
 Min ne fordonu, patrin'!

 Al la sesa la patrin'
 Volis edzinigi min,
 Sed al l'sesa brava, interesa
 Ne tauxgis mi, fiancxin'!..
      
        Esperantigis V.Busarev.