Кьисметдин савкьат...

Билал Адилов
Цав гьикьван экуь я, михьи я гьава,
Чи кьилел варз ала битав ацIанвай,
Зунни цаваралла - лув акатнава,-
Къе  вун ахкуналди, умуд атIанвай.

Амма жузамир гьикI хьана ви гьалар,
Зун такур варцара, залай яргъара…
Хкажмир, минет хьуй, чандавай тIалар,
Сир хьана амукьрай кхьей цIарара…

Ванармир  вуна заз, мад верци гафар,
«Види я, зун види, чIалахъ хьухь» - лугьуз,
Мад рикIел хкана гуьруьшрин чIавар,
Тамир зун цIаяра гьакI кузни –хъухъуз.

Заз чизва, ваз чизва, виридаз аян-
Чи рекьер чара я, руьгь сад ятIани,
Са рахун  чун патал - чIехи эрзиман,
Вилерал нагъв ала, рикI шад ятIани.

…Цав гьикьван экуь я, гьава гьикI таза,
Чи кьилел варз ала битав ацIанвай…
Ви гъил зи гъилева, кIевиз кьунва за,
Легьзедин савкьат хьиз, кьисметди ганвай…