Чlарчlар

Намик Фарзалиев
Хци чархар атуз,кькьан рагарай,
Аватзава чlарчlар гужлудик.гурдик.
Гьиниз катзава ам гегьенш цаварай?
Вуч ятlа чилерал акун тавурди?

Белке са ашкъ я арадавайди?
Белке адан ятар чилиз къарих я?
Амма хьи,чилелни жагъазавайди
Къванер я-бажагьат абрухъ дарих я!?

Аватиз къванерал,къайи-цкизва,
Чlугвазвай зегьметар физва гьаваян.
Чилел мейил вегьиз-умудар гъизва,
Амма мад кьил къванце акьазва адан.