Молилися

Виолетта Дюма
Навіяно "Не твоя війна", Океан Ельзи.
/ / /

                До світла тулилися Люди-
                Напав жалюгідний страх...
                Чи ми ті зрадники-Іуди,
                Що причаїлися в ярах?..

                До бога молилися Люди,
                Коліна вже стерли до ран!..
                Хоча і душею приблуди-
                Братам надіслали аркан!..

                До щастя спішилися Люди
                Та в пеклі палають сини!..
                А прірва все більша і всюди
                І коїмо зло без вини!..

                Гуманність була? Божевілля!..
                Навряд чи ми є ще Людьми...
                Сади, що цвіли- вже бадилля!
                А розум- сполука пітьми!..

                (28.09.2016)


Картинка з інтернету. Спасибі автору.