Гъюраза

Рашид Азизов 2
ГЪЮРАЗА

Ебхьуразуз сес
Яв, дих апІурайи.
Увухьна узуз
Тяди гъач, кІурайи.

Припев:
Гъюраза, Агъа.
Гъюраза Увухьна.
Ифди марцц апІин
Удубзу хачриин.

Узу гунагькар вушра,
Уву кьувват туврава,
Йиз гунагь алжабкурва
Ва марццивал хурава.

Чав Дугъу хабар тувру
Чаз аьгьтлу вуйидариз.
Гьарсаб Чан гаф тамам апІуру
Чаъ хъугъвал айидариз.

Иса, зу мюгькам апІуз
Аднан ляхин айитІ убз.
Уж’вал ужувлиинна
Багъиш апІурава учуз.

Тяди вахтар ихь - юргъа!
Бихъри гьарсариз уж'вал!
Тяриф - гьей, Месигь Агъа!
Учуз - кьувват, дугъривал!
Гирами ифдин - тяриф!
Дубгри вахт ва угъривал!
Месигь нигь гъапІдар - гьяйиф!