Адаш, бай ва рюгь вари сар аллагь

Рашид Азизов 2
АДАШ, БАЙ ВА РЮГЬ – ВАРИ САР АЛЛАГЬ

Адаш, Бай ва Рюгь – фициб сир дарин! –
Шубуб пай вуди, хъа анжагъ саб мяна.
Шубрид – Сар Аллагь ухьуъ учІвра дерин
Вардиз хьуз Бал‘инди Рюгьналанмина.

Припев:
Аллагь – Саршубур, гъахьну Думу вардин!
Фукьан аьламат дарин му!
Фукьан аьламат дарин му!
Му багъиш гьич дубгидар Балин!
Фукьан аьжаин дарин му!
Фукьан аьжаин дарин му!

Адаш хушбахтаварвалин булагъ ву.
Вари девлет тувну Дугъу адмийиз.
Шадвали ацІнахьа – му пай хътІатІабццру
Ухьуз ву албагуз тувнайиб аьсрариз.

Фици тяжуб дарин: Бай Аллагь вуди
Гъафну жан хъивну, хьуз адмийирихъди!
Зурба дарин уьрхювал ухьу ккунди
Дугъу тувуб, гунагькрариз хьуз Чахъди.

Балин Рюгь ихь дигиш‘валарихьна ву –
Ухьуъ учІвну уьмур багъиш апІуру.
Ихь рюгь Гирами Рюгьнахьди албагну –
Фукьан аьжайибди сатІи дарин му!

Гьякь ву: Чан Рюгь адмийиригъна гьаъну
Гьар йигъан Учв ухьуз гьигъбан бадали.
Исайихъди сар вухьа, чІурувалар гъитну,
Заанурихъди уьмриъ сатІи хьпан бадали.