На вiдстанi. Без вiдстанi

Миклош Форма
На відстані – нема мене, нема...
На відстані – неначе не існую.
На відстані настільки я сама,
Що я і самогубства не відчую.

Без відстані – твоя, я – вся твоя.
Твоя частинка, крапелька-краплинка.
Коли ти поруч – розчиняюсь я,
Як в небі розчиняється хмаринка.

Це так нам Богом дано на віки –
Закоханим, мов вперше і востаннє...
На відстані – однакові думки.
Без відстані – однакові бажання...