Легенький промiнь i потоки Свiтла

Катерина Жебровська
Діалоги про плинне у музиці бароко.
И.Я.Фробергер, И.С.Бах, С.Грес (клавесин),
Лютеранська церква, Київ

Легенький промінь… і потоки Світла…
Що знайдеш? Що в життя своє візьмеш?
Струна звучить то гучно, а то стиха…
Чи самотужки вічності сягнеш?

Легенький вітер… сила шквалу, шторму…
Що відіб’ється у твоїй Душі?
В собі відкриєш всесвіту простори?
Відчуєш неозоре у собі?

Легенькі краплі… ріки, водоспади…
Що у тобі первинне? Що – пусте?
Дослухаєшся тихої поради?
А чи побачиш власне, як святе?

Легенький вогник, іскри… і багаття…
То що зігріє плоть твою і кров?
А що звільнить твій розум від сум’яття?
– Любов до світу, без вимог, умов…

29.09.2016