Заяц и Украина

Ладамир Сережень
Заєць та Україна.

Притаранив свіжини
чоловік  із полювання.
промовляє  до дружини:
- Є в мене таке бажання -
Ти засмаж мені на салі
Вуханя, тримай скоріш.
- Та нема у мене сала,
Ось бери сирим та їж!
- Чи здуріла ти, кохана!
Як це так - немає сала!
Бережись, бо засвербіло
В мене щось у кулаках!
- Ти коханий, з’їхав з глузду!
Як бажаєш дати в пузо
Істинному винуватцю,
Пошукай Яйценюка!
- Прошу вибачення, люба.
Мабуть вдарився об дуба.
Якщо сало вже пропало,
Лий олію, щоб шкварчало.
- Дорогий, залиш надію,
Бо немає і олії.
- На газу засмажим зайця.
Ось, тримай його за яйця.
- Та облиш ти свої мрії –
Газ не беремо в Росії.
- Кинь вугілля до печі
І в духовці запечи.
- Чорта! Пастор- пі….с
Розхерячив ввесь Донбас.
- Ну дровець хоч принеси.
- Хоч проси, хоч не проси,
Та херої в балаклавах
Всі дрова давно продали.
- Хай їм чорт! От же лайно!
Заєць вилетів в вікно.
Підхопився та тікати.
І кричить: - Спасибі, штати!
Україні також слава!
А херої – то забава.
Хоч навчилися стрибати,
Та мене їм не спіймати.