Учительница

Николай Трохимчук
Місто вже спить. До глибокої ночі
Знову напружені очі дівочі.
Перевіряє пів-ночі диктанти
Вчителька юна - гарніш діаманта.

Ранок прийшов. Нема й сліду від ночі.
Протяг з вікна дме на плечі дівочі...
Та скільки ж тепла в цих дитячих диктантах!
Стомлені очі - гарніш діаманта.

А зараз вже час на роботу їй знову.
Втомилась... Та вигляд все ж має чудовий.
Цвітуть вчительки, як лілеї, троянди;
І кожна з квіток цих - гарніш діаманта!

22.09., 26.09.2016