Я не залишу тебе...

Валентина Козачук
Ні, тебе не залишу я, знай!
Хоч проси мене, хоч жени.
Сам казав : будь моєю, кохай!
Пам"ятаєш, тієї весни? –

Ти приніс мені квітів букет,
Оберемки носив –  щодня!
І складало нам сонце сонет,
А ми ночі спивали до дна!

А долоні твої, наче  струм –
Я згорала під ними –  повір!
Тільки радість!  Не брав нас сум,
І лягав новий вірш на папір...

Та в житті в нас з"явилась війна.
Ти був там –  інакше не міг...
Голосила  гірка самота,
Повернувся. Мій Боже! –  Без ніг!..

Не залишу тебе! То ж  мені
Обіцяй, як тоді, колись,
Разом : в щасті і разом в біді.
Я з тобою щаслива, дивись!