Хьелер

Сейфудин Шахпазов
Гьикьван ви п1узари авурт1ани хъвер,
Рик1 туькьуьл я ви,ивини зегьер.
Акатайвал туш лугьузвайди ваз,
Ахтармишна за вун агъзур сефер.

      *  *  *
Туькдин юкьва хьайт1ани вун къилан я.
Инсанарин арада вун илан я.
Хатадайни зал рекье вун туьш тахьуй.
Ахварайни акун вун заз залан я.

       *  *  *
Хуш рафтарвал авай "гуьзел,"
Ширин гафар алай мецел.
Винелай вун малаик я,
Къен агъудив ац1анвай цел.
   
        *  *  *
 Сифтедай вун тир хьи аслан,
Гьазур тир вун къурбандиз чан.
Лагь.вуч фад вун дегиш хьана,
Гила хьанва к1асдай илан.

      *  *  *
Гуьлуьшан гьава,гатфарин нефес,
Гьар са декьикьа къизил тушни бес !
Ви сални бустан вегьена гъиляй
Гьик1 багьа хьана ваз "Поле чудес"?