МИЖ

Рашид Азизов 2
МИЖ

Чан яриз
Ул кчIюбкью,
ЮкIв сариз
Ву гьякью.

Мюгьюббат
Убхьури
Мусиббат
Хуш апIри!

Саб жафа
Сар касдиз
Хьуб сафа
Дар гегьдиз.

Читинди
Лап вушра
ГьапI тинди
Гъал кашра.

Ккундивуз
Яв ккунир -
Бахт бихъур
Уьмрарин

ГучI мапIан
Ляхнихьан.
Гаф макIан
Бахтнакан.

Гъазанмиш
Гьякь асул
Ву гъапIиш
Бахтра шул.

Бин вардин
Ккайиб ву
Хьуз вардин
Гъян аку.

Ул вахтназ
Гъи кчIюбкью
Ву бахтназ
Рякъ ккебгъу.

Наши яр
Ул кчIюбкью?
Набши гъар
ЮкIв хътIябкью?

Вай думу -
Вай узу
Яр гъагу
Кваъ тIау.

Гъузри яр
Гьаммишан.
Ихь улихь
Зат мишан!

Дердер каш
Лиг яриз.
Бахтар хъаш
Каъ сариз!

Йиз ву гъам
Гьял апIру,
Мушваъ гьам
Дариз хру?

Ав Рашид,
Дерд кавук,
Кубзиш шид
Кжажабкру.