Подихи бентежнi березiльнi

Марина Степанская
Сіренькі котики-пеньки акацій
Чатують на весну, заклякли.
Геть груднем, січнем, лютим аж просякли -
Зима без вихідних і без вакацій.

Вже й березень мина... Чека терпляче
Морелеву духм'яну зливу -
На носики та спинки лоскітливо
Пелюстки опада! Котячі

Шорошать вушка, сторожко і пильно
Вдивляючись, повітря нюха -
Чи пахне де весною, чути рухи
Та подихи бентежні березільні?..


(березень - вересень 2016)