Жанчына - багiня i мама

Станислав Шастак
Жанчына - багіня і мама,
Каханая і жаданая
Рабро праайца Адама
Мужчыне на шчасце даная!
 
Жанчына - мужчыны розум,
Натхненне яго у жыцці.
І мэта яго і роздум,
Куды і ці трэба ісці?!

Жанчына - жыцця дарога
Кахання прамень сьвяты
Жанчына- пачатак жывога,
Сусьвет без яе пусты!

Жанчына  - дабра крыніца
Цьвет таленту, ясных дум.
Дабром яе сэрца іскрыцца,
Знішчаючы вязь цемных дум!

Жанчыне - багіні і маці
Наш самы ніжэйшы паклон,
Аховай яна для дзіцяці,
Анёлам з найпершых дзён!