Столкновение

Анатолий Загравенко
Зіткнення

(Сонет)

Я з підлістю зіткнувся віч-на-віч.
Отож не обійтись уже без бою.
Ніяк не розминутися з горою.
Тож боротьба хай буде варта свіч.

Довкола тільки безпросвітна ніч.
Дамоклів меч висить над головою.
Одначе я намацую набої.
Готуюсь вправно зняти зброю з пліч.

Ще мить – і вже не знати хто кого
в дуелі неминучій переможе.
Не залиши мене, всесильний Боже.

Бо не байдужий же і ти, либонь,
кого змете з лиця землі вогонь,
а хто хоч що, не встояти не зможе.


––––

© Анатолій Загравенко.