Новина

Леонтий Белоцкий
               
Сонце сходить i заходить,
В горизонт сiдае,
А солдатка у вiконця,
День i нiч чекае.
Коле в серце i на душi,
Неспокiйна стужа,
Проводила на вiйну,
I сина i мужа.
Дочекалась.Куди дiлась
Неспокiйна думка,
Iде дiвчина до двору,
З «красным крестом» сумка.
«Це ви,тiточко,Марина?»-
Дiвчина питае.
«Хто ви,дiтко мое миле,
Що я вас не знаю?»
«Умене дiла,пробачте
В партизан в обозi»-
Вiддала письмо й пiшла
По пильнiй дорозi.
«Добрий день ,моя мамо,
Я лiчивсь в шпиталi,
Де,до речi, i зустрiв
Партизанку Галю.
Нiмцiв ми побили добре.
Пiсля того бою,
Брат i батько залишились
В полi пiд Москвою.
«Брехнi, брехнi»-говорили
Сусiдочки тертi.
«То ж дивитесь красний крест
Прямо на конвертi».
Всiм новина то була,
Найлiпша новина.
Радуйтесь люди добрi.
Живи Украiна!



28.06.2012. Куркино.