Фiлософiя кохання

Вера Свистун
Чимдуж життя неначе на закланні,
тим більш потреба в щирому коханні.
Відвертої - Бажання є! - любові,
натхнення, самовідданості в слові.
Дарує осінь спалахи надії,
Жива душа про раювання мріє.
Відрада, близкість, вірність і утіха -
віщують щем, підступність, зло і лихо.
Дощитиме і закоцюбнуть руки...
Як захистити пристрасть від розпуки?
Хто подарує те, що нездійсненне?
Коли ж ти вже пригорнешся до мене...
Вивчаю філософію кохання,
хоча життя - неначе на закланні.



раювати - купатися в щасті, щем - біль, розпука - розпач