Сою дингезе корыр микэнни

Рябина Хат
Чиксез дингез кебек союлэрем
Кибеп бара авыр сузеннэн
Куз яшьлэрем кебек тозлы суы
Тошеп житте инде тобенэ...

Сина булган ин кайнар хислэрем
Сунмэс кебек иде мэнгегэ
Йорэгемдэ тик син генэ иден
Кочагымда бары син генэ.

Ямьсез тавыш белэн эйткэн сузен
Йорэккэ ук булып кадалды
Синсез яши алмас кебек идем
Кузлэремне хазер мон сарды...

Сина булган жан жылысы кими
Йорэк син-син диеп ашкынмый
Уз-уземэ хаман сорау бирэм
Кая китте дингез ташкыны.

Синен кебек урам тулы, диеп
Акырдын син телеп йорэкне
Азгын калдын, чэчен агарса да
Ходам ишетер, минем телэкне!

Чын союлэр бердэ улмэс дилэр
Син утерден аны жэзалап
Минем йорэк гафу итэ алмас
Сою белэн тула алмас кабат!