Сикин йихь, дуст

Рашид Азизов 2
СИКИН ЙИХЬ, ДУСТ
(Шикил)

Сикин йихь, дуст, фици кIуза, уву Уьрхрур уву дагну адруган?
Яв язухъ вузуз!
Убгурайиз аькьюл яв сикинвал гъябкъиган, аьзиз дуст!
Гьеле арцц улар, лиг юкьуб тереф!
КIурадарзавуз: лиг уву яв намусназ ва рябкъидивуз душваъ айи дяви.
Уву узуз гьар алахъган: "Уларихьан айитIна лигуз шлуб дар", кIуруган,
           яв фагьмиинди лиг, кIуразавуз ва рябкъидивуз намуснак кайи цIа.
Шли ктIубшвиди кIурайва узуз?
Хъа узу увхьанра гьерхраза: увуси вуйза, масан дуст, узура, хъа йизуб Шли
           ктIубшвну йиз намуснакан?
Хъасин увузра язухъ шули хьибдивуз яв сикин духьнайи  тмуну дустранра.
Ва аькьюл убгури гьибгъдивуз, думу дюрхну адруган, къиямат Йигъаз.
Шлиз мажал а, дуст, му деври сикин хьуз? 
Уву гизаф ккундузуз Агъайин масанвал улупузкьан!
МутIан аьгъю масанвал айиб дар!
Узу увухъ йиз жан тувраза уву гьаргандин уьмриз уьрхюз, аьзиз йиз дуст!