Itmish dunya

Шахмардан Арран
Bir itmish dunyayam bu dunyada men,
Sonmush ulduzlari qem, keder sacir.
Qurumush deryayam bu dunyada men,
Cokmush dalgalari ruhumda dashir.

Umidle bahari gozleyirdim men,
Sanirdim mehebbet guler uzume.
Ruhumla gerdishi izleyirdim men,
Sanirdim seadet ciler gozume.

Bextimin ulduzu uzaqdadir cox,
Ishigi catmayir qara bextime.
Ucardim yanina qanadlarim yox,
Yazilib keder, qem omur xettime.

Deyesen catibdir axirim menim,
Meni bizleyen cox, eshq meleyim yox.
Ne vaxtdan gelibdir naxirim menim,
Meni gozleyen yox, gozleyenim yox.

Bir az doz, ureyim, nefesim, canim,
Heyatla son defe nidalashim men.
Heyif ki,donubdur hevesim, qanim,
Qelb yarim yoxdur ki, vidalashim men