***

Дуйсенбы Кадырбеков 2
Ассалаумагалейкум, калын елім!
        Алдына домбырамды алып тагы келдім.
Журектен аткылаган ан кенінін,
  Кенішін алдарына ала келдім.

Тагы да жыр маржанын тере келдім.
  Аніммен куміс орім оре келдім.
Ан суйіп, жыр тындаган казагыма,
  Акын боп алдарына жана келдім.

Аніммен мен халкымды суарайын.
Ан айтсам  менін дагы туар айым.
Акындык коганнан сон басыма кеп,
Ан айтпай сіра калай тура алайын.

Анімнін ар созінін манін ук сен.
Ар созім шыгып жатыр кокіректен.
Омірге келгеннен сон акын болып,
Ан менен жыр ореміз біз омірден.

Аніммен оздерінді аялайын.
  Жырымды маржан созбен тагалайын.
Халайык оздерінді ертіп бугін,
Озімнін жыр багымды аралайын.

Келеді жырдан олен тоге бергім.
Сол ушін жыр маржанын тогілдірдім.
Агайын кошаметпен карсы алсандар,
Келеді-ау алдарына келе бергім.