Пимен Панченко Рябиновая роща

Мария Ючкович
Осень, жёлтым крылом не маши,
Не взлететь тебе следом за птицами.
Заискрились рябины в тиши.
Пусто в роще.
И снова грустится мне.

Тут оставило лето, прощаясь,
На рябинах свет красных огней.
Это гроздья воспоминаний,
Это цвет давней боли моей.
Это след моих чувств самых нежных,
Знак любви и слова признанья,
Перед новой зимою снежной
Время пышного увяданья.

Вновь земля станет белым экраном.
Разве всё, что было,-- впустую?
Гроздья красные, будто раны,
Снегопад забинтует?

Птицы горечь всю расклюют
По ягодке, по ягодке,
А весною рябинам вернут
По песенке, по песенке.
Но вернёшься ли ты, дорогая,
В эту рощу? Не знаю...

Пімен Панчанка Рабінавы гай

Восень, жоўтым крылом не махай,
Не ўзляцець табе ўслед за зязюлямі.
Я прыйшоў у рабінавы гай,
Гай мой ціхі,
Як сам я, зажураны.

Лета справіла шчодра памінкі:
На рабінах -- чырвоны агонь.
Гэта гронкі маіх успамінаў,
Гэта колер болю майго.
Гэта след і зары, і кахання,
Знак праклятай замовы,
Дрэў апошняе красаванне
Перад белаю карай зімовай.

Зноў зямля стане белым экранам.
Дык няўжо, што было , -- упустую?
І чырвоныя гронкі, як раны,
Снегапад забінтуе?

Птушкі чырвань усю раздзяўбуць
Па ягадцы, па ягадцы,
Каб вясною рабінам вярнуць
Па песеньцы, па песеньцы.
А ці вернешся ты, дарагая,
Да гэтага гаю?