Весна крокуе понад Бугом

Владимир Свириденко
На темній і сумній долині
Сережки звисли на ліщині.
На вербах котики пухнаті,
Сороки вже не сплять строкаті.

У лісі дятла дріб дзвенить,
Змовка лише на якусь мить,
А вітер свіжий налетить,
У вітті гучно зашумить.

Співає весело синиця,
Зеленим килимом пшениця.
По небу журавлі пливуть,
Далеко гомін тужний чуть.

Лиш тільки обрій запалає,
Зорю на гілці дрізд стрічає,
Він співом своїм прославляє
Світило, що ось-ось засяє.

А коли ясне сонце зійде
І новий день на землю прийде,
Постелиться туман над лугом,
Весна крокує понад Бугом.