Навiщо кальмари чорнильницю мають?

Юрий Сафроненко
Навіщо кальмари чорнильницю мають?
- Підводну вони каліграфію знають!
Щоб в тиші морів океанських не спати,
Вірші та поеми про хвилі складати.
Нажаль рядки з віршами милі змивають вмить невдячні хвилі.
А вранці кальмари чорнила шукають -
І знов в канцтовари мерщій поспішають.
Наснагу велику потрібно всім мати,
Щоб їм каліграфію справно вивчати!
Писарчуку нелеко жити, Царю Нептуну щоб служити.
І кожного ранку, зробивши зарядку,
Кальмари знов пишуть рядки по-порядку.
Їм хвилі - не хвилі! Дитяча гойдалка!
А замість сніданку - підводна рибалка!

15.10.2016=GoldKing=