Блакитна Сула

Ольга Липа
Місяць в небі сіяв.
Щиро зори  вітав.
Кінь мій пив із Сули,
І троянді цвіли…

«Розкажи мені річка,
Чорномор'я сестричка,
Що таять твої води,
І пурпурнії броди?

Ти блакитна Сула,
Ніби тайну мовчиш.
Тут і Церква  була,
А тепер тільки тиш.

 І Свиридівським ранком,
 Українським світанком.
До заутрені йшли,
Козаки  Хрест несли…

Ой, студена водиця,
Відкрий очі дівиця.
Подивися на мене,
Тайна є недаремне…
 
***
За мотивами народної легенди, що свідчить про Церкву, яка пішла під землю, на березі р. Сули, у селі Свиридівка, Полтавської області. Записана в Червонозаводському Лохвицького району Полтавської області від Сови Миколи Максимовича.