Ивану Драчу -80 лет. Присвята. укр. язык

Пётр Лавренчук
               
              "НАРОДНИЙ РУХ УКРАЇНИ НАЙКРАЩИЙ ЛІТЕРАТУРНИЙ ТВІР ІВАНА ДРАЧА"
                ПЕТРО ЛАВРЕНЧУК



               Івана Драча я вперше побачив
               на Софіївському майдані в 1989 році
               на одній іх перших демонстрацій
               Народного Руху України.Там виступали Чорновіл,
               Павличко,брати Горині,Володимир Яворівський
               та Іван Драч.Познайомився я з ним в Острі,
               коли письменник і громадський діяч
               приїздив до нашого міста. Це було в
               Остерському будинку культури.Познайомив
               нас Микола Холодний,який добре знав
               Івана Драча.17 жовтня 2016 року
               відомий громадський та політичний діяч,
               перший голова Народного Руху України
               класик української літераури другої
               половини ХХ століття святкує своє
               80-ти річчя з Дня народження.
               Присвята...

Щоб українцям краще жити,-
Потрібен Народний Рух!
Та щоб нарождалися діти,-
Потрібен нам Народний Рух.
Щоб не в жебрацтві животіти,-
Потрібен Народний Рух.
Щоб зеленіли ліси і квітли квіти,-
Потрібен Народний Рух!
Щоб і у девяносто не старіти,-
Потрібен Народний Рух!
Щоб едналися Київ,Донбас,Крим Карпати,-
Потрібен Народжний Рух!
Щоб лежали картоплі та буряків кагати,-
Потрібен Народний Рух!
Щоб сина дочекалася, з війнимати,-
Потрібен народний Рух!
Щоб невинних не кидали за грати,-
Потрібен Народний Рух!
Щоб владі кулака показати,-
Потрібен Народний Рух!
Щоб у українському хорі пісень співати,-
Потрібен Народний Рух!
Щоб у достатку вік доживати,-
Потрібен Народний Рух!
Щоб Героїв України шанувати,-
Потрібен Народний Рух!
Щоб український дух не загинув,-
ПОТРІБЕН ДРАЧ І НАРОДНИЙ РУХ УКРАЇНИ!

                Петро Лавренчук  17 жовтня 2016 року.